Pirineus 2020 - La Vall Fosca - Pagina personal Sebastià Laborda

Vaya al Contenido

Pirineus 2020 - La Vall Fosca

Viatges
Pirineus 2020
LA VALL FOSCA

La Fosca està situada al Pirineu de Lleida. El primer poble que es troba al entrar a la Vall es la Pobleta de Bellveí. Es una vall petita i poc habitada, però van ser els pioners en l'explotació hidroelectrica al nostre pais. Varem visitar la Vall Fosca el dia 20 d'agost, i com totes les vacances el nostre punt de sortida va ser la població de Erill la Vall.

El desplaçament va durar aproximadament 1 hora. Varem visitar el Museu Hidroelectric de Capdella, on es pot visitar una de les centrals hidroelectriques que hi ha a la Vall, aixi com l'edifici annex, on ens expliquen els origens de la industria hidroelectrica de Catalunya, qui van ser els pioners i quines ventatges es van obtenir pels habitants de la Vall.

Un altra visita obligada es la central de Sallente-Estany Gento, i el seu teleferic, que ens porta desde la Central als estanys que hi han a uns 450 metres per damunt de la central de Sallente. Salva un desnivell de 450 m. en uns 14 minutrs de trajecte, que s'inicia als 1750m. i ens deixa als 2.200m. Un cop als llacs, a peu es poden varies excursions i trajectes, per una paisatges de montanya esplendids. Es una visita perfecte per coneixer el que ens han explicat al Museu Hidroelectric.

Regreso al contenido